Φόρμα Σύνδεσης/Εγγραφής

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Ενιαία κατάταξη αγόρια κορίτσια

Α. Αγωνίσματα

  • Τοξοβολία Αγοριών - Κοριτσιών Ατομικό      Κωδ. 021.

Β. Δικαίωμα Συμμετοχής

  • Δικαίωμα συμμετοχής από κάθε Γυμνάσιο έχουν μέχρι 4 μαθητές/τριες(σύνολο)
  • Μέγιστος αριθμός επιτρεπομένων συμμετοχών από όλα τα Γυμνάσια

                021. Τοξοβολία Αγοριών-Κοριτσιών Ατομικό     =   48  

 Για να συμμετέχει κάποιος/α μαθητής/τρια στους αγώνες δεν χρειάζεται να έχει καμία απολύτως εμπειρία συμμετοχής στην τοξοβολία

Γ. Στολές αθλητών – Εξοπλισμός

  • Αθλητική φόρμα

Δ. Κανονισμοί

·      Οι τοξότες/τριες αγωνίζονται όρθιοι και σκοπός τους είναι να χτυπήσουν με το βέλος τους το κέντρο ενός κυκλικού στόχου.

·         Η απόσταση από τους στόχους θα είναι 10μ.

·         Ο στόχος έχει 10 ζώνες με 10 ομόκεντρους κύκλους.

·       Η υψηλότερη βαθμολογία που μπορεί να επιτύχει κάποιος με μία βολή είναι 10 πόντοι, αν χτυπήσει το κέντρο των κύκλων. Κάθε βολή στα επόμενα δακτυλίδια μειώνει τη βαθμολογία κατά 1 πόντο. Επιδίωξη του-ης κάθε μαθητή-τριας είναι να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς .

·     Αν ένα βέλος αγγίζει 2 κύκλους μετράει ο κύκλος με την υψηλότερη βαθμολογία.

·         Αν ένα βέλος δεν βρει το στόχο, δεν υπάρχει βαθμός.

·   Οι μαθητές-τριες φορούν προστατευτικά βραχίονα, προστατευτικά δακτύλων και στήθους και έχουν τη φαρέτρα με τα βέλη στη μέση τους.

·         Σκοπεύουν μέσα από το σκοπευτικό του τόξου τους τεντώνοντας τη χορδή.

·      Οι μαθητές-τριες μετέχουν σε σειρές ρίχνοντας 3 βέλη τη φορά. Κάθε μαθητής-τρια ρίχνει 5 φορές από 3 βέλη τη φορά, συνολικά δηλαδή 15 βέλη. Οι 2 πρώτες σειρές (2x3σειρές) είναι δοκιμαστικές και οι επόμενες 3 σειρές (3x3σειρές) οι κανονικές βολές.

·         Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε οι καλύτερες βολές των μαθητών-τριών (π.χ. κερδίζει αυτός που έχει πετύχει δύο δεκάρια σε σχέση με αυτόν που πέτυχε ένα δεκάρι).

·         Νικητές ανακυρήσονται τρεις μαθητές/τριες που συγκέντρωσαν το υψηλότερο σύνολο βαθμολογίας ανεξάρτητα από την μέρα συμμετοχής.