Φόρμα Σύνδεσης/Εγγραφής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α. Αγωνίσματα

  • Ποδόσφαιρο Αγοριών       Κωδ. 016.
  • Ποδόσφαιρο κοριτσιών      Κωδ.017

Β. Δικαίωμα συμμετοχής

·   Δικαίωμα συμμετοχής από κάθε Γυμνάσιο έχουν έχουν 12 έως 16 μαθητές/τριες. Υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης ομάδας από δύο (2) σχολεία του ίδιου γεωγραφικού διαμερίσματος  αλλά μόνο κατόπιν συνεννόησης των δύο εμπλεκόμενων σχολείων και αφού ενημερώσουν εγγράφως και έγκαιρα τον υπεύθυνο της Μαθητιάδας.

·         Μέγιστος αριθμός ομάδων που επιτρέπεται να συμμετέχουν:

                016. Ποδόσφαιρο Αγοριών  12

                017. Ποδόσφαιρο Κοριτσιών  4

Γ.  Στολές αθλητών-εξοπλισμός

·         Στολή ποδοσφαίρου του σχολείου υποχρεωτικά

·         Αν δεν υπάρχει, ομοιόμορφη & ομοιόχρωμη εμφάνιση υποχρεωτικά

Δ. Κανονισμοί

·        Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε ομάδα να βάλει τα περισσότερα γκολ.

·      Κάθε ομάδα αποτελείται από έντεκα(11) παίκτες - 1 είναι ο τερματοφύλακας - ενώ ο αριθμός των επιτρεπόμενων αλλαγών είναι τρεις(3).

·       Το μήκος του γηπέδου είναι 95 μ.. Και το πλάτος 60μ. Ο αγωνιστικός χώρος περιβάλλεται από τις πλάγιες και τις τελικές γραμμές και χωρίζεται στη μέση από τη γραμμή σέντρας. Στις άκρες του γηπέδου υπάρχει η εστία (μήκους 7,32 μ. και ύψους 2,44 μ.) που περιβάλλεται από τη μικρή και τη μεγάλη περιοχή.

·       Στους προκριματικούς αγώνες των ομίλων ο κάθε αγώνας διαρκεί 2 ημίχρονα των 15 λεπτών χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα.

·         Στους τελικούς και ημιτελικούς ο αγώνας διαρκεί 2 ημίχρονα των 25 λεπτών με ενδιάμεσο διάλειμμα διάρκειας 10 λεπτών.

·         Ο διαιτητής διευθύνει τον αγώνα με βοηθούς 2 επόπτες γραμμών και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των κανονισμών, σφυρίζει τις παραβάσεις και κατακυρώνει τα γκολ.

·        Τα φάουλ δίνονται υπέρ μιας ομάδας για το σφάλμα παίκτη της αντιπάλου.

·    Πέναλτι δίνεται στην επιτιθέμενη ομάδα όταν κάποιος παίκτης της αμυνόμενης κάνει παράβαση άμεσου λακτίσματος εντός της μεγάλης περιοχής.

·        Ο διαιτητής αποβάλλει κάποιον παίκτη σε περίπτωση σοβαρής παράβασης κανονισμών ή αντιαθλητικής συμπεριφοράς, δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα και η ομάδα του συνεχίζει τον αγώνα με λιγότερους παίκτες. Κίτρινη κάρτα επιδεικνύεται σε ελαφρύτερες παραβάσεις. Αν ένας αθλητής δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες στον ίδιο αγώνα, αποβάλλεται από το γήπεδο χωρίς να αντικατασταθεί από κάποιο αναπληρωματικό

Ε. Τρόπος διεξαγωγής

            ΑΓΟΡΙΑ

·         Οι δώδεκα (12) ομάδες χωρίζονται, μετά από κλήρωση, σε 4 ομίλους των τριών (3).

·         Σε κάθε όμιλο η κάθε ομάδα παίζει με όλες τις άλλες.

·         Η νικήτρια κάθε αγώνα κερδίζει τρεις (3) βαθμούς, η ηττημένη κανένα και σε περίπτωση ισοπαλίας κερδίζουν και οι δύο ομάδες από ένα(1) βαθμό.

·    Νικήτρια κάθε ομίλου ανακηρύσσεται η ομάδα που θα πάρει τους περισσότερους βαθμούς.

·         Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε κατά σειρά:

-τα μεταξύ τους παιχνίδια

-η καλύτερη διαφορά γκολ

-η καλύτερη επίθεση

-κλήρωση

·        Στους ημιτελικούς παίζουν οι 4 πρώτοι ως εξής: νικητής Α΄ ομίλου – νικητής Β΄ ομίλου & νικητής Γ΄ ομίλου – νικητής Δ΄ ομίλου.

·         Οι νικητές των ημιτελικών παίζουν στον τελικό ενώ οι ηττημένοι στον μικρό τελικό.

·         Σε περίπτωση ισοπαλίας στους ημιτελικούς ή στους τελικούς, το παιχνίδι πηγαίνει αμέσως στη διαδικασία των πέναλτι (5 για κάθε ομάδα).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

·         Οι 4 ομάδες παίζουν σε ζευγάρια μετά από κλήρωση. Οι 2 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον τελικό ενώ οι δύο ηττημένες παίζουν για την Τρίτη και τέταρτη θέση.